Net zoals wij met technologie een voortrekker willen zijn, willen wij bij ibis budget Knokke ons ook onderscheiden door tot het uiterste te gaan om de aarde zo goed mogelijk te ontlasten.

ibis budget knokke the green key

De wereld rondom ons heeft onze aandacht nodig. De levensstijl die wij ons met ons allen willen aanmeten, vergt veel van onze geliefde Moeder Natuur. Het is essentieel om ons hier van bewust te zijn, en ieder van ons draagt de verantwoordelijkheid om op een respectvolle manier om te gaan met onze woonplaats, de Aarde.

 

Bij de bouw van het hotel in 2018 werd hier al rekening mee gehouden. Er werd al snel de keuze gemaakt om voor eco-efficiënte installaties te gaan. Zo wordt het hotel in de winter verwarmd, en in de zomer gekoeld, met de nieuwste generatie van energiezuinige warmtepompen. Alle waterleidingen zijn hypergeïsoleerd, wat een minimum aan energieverspilling waarborgt. Zoals inmiddels gebruikelijk wordt een deel van de watertoevoer in het hotel voorzien door regenwater, die worden gecollecteerd in enorme waterreservoirs, en in de Wadi in onze tuin.

 

Onze gasten vinden overal een bewijs van onze inspanningen. Zo vindt u in uw slaapkamer geen plastic bekertjes of andere wegwerpproducten meer. Op ons uitgebreide ontbijtbuffet vindt u vele eco- of bioproducten, zoals de bonen voor onze koffie, de muesli of het fruit dat we aanbieden. In onze snackautomaat vindt u bio-wijnen, een bio-frisdrank en bio-chips. Verder spreekt het voor zich dat wij voorzien zijn op mensen met vegetarische- of andere diëetbehoeften. Op onze parking vindt u een laadpaal voor elektrische voertuigen, en naar het centrum kan u met één van onze fietsen of e-steps. 

 

U zal ook merken dat wij slechts zelden iets afdrukken op papier. Bij het inchecken zet u een krabbel op een smartphone in plaats van op een afgedrukt document, en bij het uitchecken geven wij standaard géén factuur mee, maar sturen wij ze u op via e-mail.

 

Aan onze medewerkers mag u ook steeds vragen achter onze fietsroutes, die u langs de mooiste plekken in de natuur van de omgeving gidst. Bij ons kan u ook terecht voor kortingsbonnen om het Zwin, het bekende natuurpark en vogelreservaat te gaan verkennen. 

 

Weet ook dat wij absoluut open staan voor uw suggesties. Wij zijn ons er namelijk van bewust dat wij nog zeer lang zullen moeten rekenen op de goedheid van onze Moeder Aarde, en dat wij er alles aan moeten doen om het haar zo gemakkelijk mogelijk te maken.